MYUNCHAEBAN

면채반 본점

면채반은 기존 프랜차이즈 냉면칼국수 전문점과 달리, 까페보다 아늑한 인테리어와 면 전문 장인이 직접 매일매일 음식을 정성스럽게 준비하는 홍대에 위치한 가정식 냉면 칼국수 전문점입니다. 점심에는 갈비탕, 보쌈정식도 만나실 수 있으며, 저녁에는 풍성한 안주가 무한리필되는 소박한 술상도 즐기실 수 있습니다.

디자인 컨셉은 80년대 양옥집이며, 화이트와 블랙의 심플한 컬러 조합 속에 집 밖에서 가정집을 훔쳐보는 것처럼 창문을 작게 낸 것이 특징입니다. 또한 매장 안과 밖에 80년대 아이들의 사진과 마당에 있을 법한 작은 개집, 장독대, 종이로 만든 동물 인형 등이 디자인 포인트로 사용되었습니다. 작지만 소박하고 정감있는 공간과 캘리그라피 형태의 로고, 따뜻한 일러스트의 조합은 마치 집에서 한 끼 식사를 하는 것처럼 느끼실 수 있습니다.

Myunchaeban is a homemade knife-cut noodle restaurant located in Hongdae, Seoul, South Korea. Unlike other standard franchise knife-cut noodle restaurants in Korea, Myunchaeban has cafe-like cozy interior and serves heart-warming food everyday. 

 

The design concept behind this project is 80’s Korean House style with simple black and white combination. The display window is made slightly smaller than usual ones, so that anyone who passes by can take a peek through the window. Items like small doghouse, Korean traditional pots, dolls made of paper, photographs from 80’s were used to decorate and spice up the interior and to give cozy and home-dining experience. 

Brand Strategy

Brand Identity

Graphic Design

Interior Design

Web Design

  • White Facebook Icon
  • White Blogger Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon

© 2019 EGGPLANT FACTORY. All rights reserved.